dimecres, 8 de març del 2017

APRENENT JUNTS - ApS FEDAC&MIFAS


APRENENT JUNTS



El cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció a Persones en situació de dependència i el de grau superior d’Integració Social de la Fundació Educativa Fedac Sant Narcís –de Girona– i el Centre Ocupacional del Grup Mifas a Riudellots de la Selva col·laboren en un projecte que posa en contacte estudiants i usuaris de l’associació, amb l’objectiu que s’enriqueixin els uns als altres.



La interacció es realitza a través del projecte Aprenent Junts (ApS). Pel que fa a l’alumnat de Formació Professional, la iniciativa dona als joves la possibilitat de portar a la pràctica els coneixements, els conceptes i les habilitats que han anat adquirint en els diferents mòduls formatius que han realitzat. Alhora que els usuaris del centre ocupacional de Mifas es beneficien d’activitats d’estimulació cognitiva en diferents sessions desenvolupades per estudiants dels cicles, adaptats a les seves necessitats i característiques. 

«És així com aprenen uns dels altres», explica el centre educatiu al seu web.
El projecte Aprenent Junts s’allargarà el segon i el tercer trimestre d’aquest curs, estructurat en quatre fases. La primera consisteix en xerrades informatives, pensades perquè els alumnes coneguin el servei; la segona en un intercanvi de cartes entre estudiants i usuaris del Centre Ocupacional Mifas de Riudellots de la Selva; la tercera implica una primera trobada informal al centre ocupacional; i la quarta són les activitats que els joves hauran preparat pels usuaris, segons les seves aficions.




Fa pocs dies, professionals del centre de Mifas van oferir una xerrada informativa a l’alumnat dels graus formatius implicats en el projecte per mostrar-los els centres ocupacionals com una opció laboral de futur. Alhora, Mifas destaca l’oportunitat que l’activitat ofereix als usuaris del seu centre perquè exposin les seves vivències i inquietuds, a més de sensibilitzar els joves sobre el col·lectiu de persones amb discapacitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada