dilluns, 27 de novembre del 2017

FEM VOLUNTARIAT!


FEM VOLUNTARIAT!




El passat dimarts 21 de novembre dues tècniques de Càritas van venir al nostre centre per fer una sessió informativa per a totes aquelles persones que vulguin ser voluntàries a l'entitat. Es tracta d'accions de sensibilització, formació i denúncia amb les quals Càritas vol conscienciar la ciutadania, en aquest cas l'alumnat de cicles formatius, i mobilitzar-los per tal de defensar els drets socials. S'emmarquen dins les activitats que fa Càritas dins la campanya "12 mesos. 12 causes". El mes de novembre està destinat a la sensibilització entorn el dret a l'habitatge.

La Laia i l'Ariadna ens van explicar què era Càritas i com funcionava. També els projectes que duen a terme, i es van centrar sobretot en el Programa Educació i el Programa Joves. L'alumnat va poder conèixer més d'aprop el funcionament del SIE (Servei d'Intervenció Educativa), el FES+ (Suport a joves amb dificultats per seguir estudis post obligatoris), les Noves Estratègies d’Inserció (NEI) i el  Projecte d’Acompanyament a l’Escolaritat (PAE).

Va ser una xerrada molt interessant, encarada a motivar a l'alumnat perquè faci voluntariat i així poder conèixer de primera mà una realitat amb la qual s'hi poden trobar quan comencin les seves pràctiques dels cicles o amb la seva primera feina com a tècnics. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada