dimecres, 3 de maig de 2017

SEGONA I TERCERA SESSIÓ DE L'ApS APRENENT JUNTSSEGONA I TERCERA SESSIÓ DE L'ApS APRENENT JUNTS 

Com bé us vam explicar fa unes setmanes, aquest projecte d'Aprenentatge per Servei Aprenent Junts està compost per vàries sessions. La primera va ser la xerrada informativa amb la finalitat que els alumnes de Cicles formatius coneguéssim el servei del Centre Ocupacional de MIFAS.  

La segona sessió va ser un intercanvi de cartes. Cadascun de nosaltres teníem un usuari com a company a qui enviar una carta donant-nos a conèixer, què ens agrada fer durant les nostres estones lliures, però sobretot què significa per a nosaltres la felicitat. També els vam formular diferents preguntes perquè les poguessin respondre i així saber una mica més del nostre company.

Tots nosaltres vam rebre una contesta d'aquestes cartes per part del nostre company. En aquesta carta ens explicava la seva pròpia trajectòria personal i també ens comentaven què era la felicitat per a ells. Va ser molt emocionant poder-les llegir un cop van arribar. Teníem ganes de saber qui ens havia respost, de saber com era i per poder procedir en la següent sessió. 

Vam destinar vàries classes dibuixant i pintant un quadre pensant en cadascun dels usuaris del centre ocupacional. En aquest quadre havia de quedar reflectit el significat que els nostres companys tenien per felicitat. Va ser una activitat molt adient que ens va permetre posar-nos en la pell del nostre company tot i no havent-lo vist ni conegut anteriorment i també per relaxar-nos i trobar-nos a nosaltres mateixos. En aquest mateix post us volem mostrar alguns dels quadres elaborats. Cadascun d'ells té un significat diferent i pensat en la pròpia persona. Un cop acabats, no podíem esperar més dies per trobar-nos i saber qui era el nostre company. 

El dia 27 d'abril vam tenir la tercera sessió; la trobada informal entre alumnes i usuaris. Primer de tot, vam esmorzar tots junts. Aquí encara no sabíem qui era el nostre company. Alguns de nosaltres vam estar més cohibits mentre que d'altres vam ser molt més receptius i oberts, fet que ens va possibilitar comunicar-nos entre ells. Esmorzar tots junts va ser una gran idea perquè els usuaris i nosaltres comencéssim a trencar el gel. 

Durant l'esmorzar vam comprovar la bona relació que hi ha entre els professionals del Centre Ocupacional amb els usuaris. El tracte és molt proper i la percepció que ens van transmetre és de familiaritat. Tots es coneixien entre ells i es respirava un ambient de tranquil·litat. Des d'aquí volem felicitar la tasca que fan els professionals i la manera de treballar que tenen. 

Tot seguit, els professionals del Centre Ocupacional ens van anar indicant qui era el company que ens havia tocat. Per fi  els vam poder conèixer! Mentre anàvem cap al lloc a on es trobava l'usuari, molts de nosaltres estàvem inquiets perquè pensàvem que potser no hi hauria temes de conversa però va resultar ser el contrari. Hi havia tantes coses a dir-nos que si ens haguessin deixat una hora més, haguéssim continuat xerrant. Va ser un moment molt emotiu i enriquidor perquè hi va haver un intercanvis de vivències personals i també va ser el moment clau de donar-los el quadre que havíem pintat per a ells. 

A mesura que anaven passant els minuts, vam veure que els nervis que havíem tingut abans - i que potser alguns dels usuaris també en devien tenir - desapareixien i l'ambient ja era molt més còmode. Vam acabar molt satisfets d'aquest primer contacte informal que vam realitzar. A més, ens va permetre anar pensant en idees a tenir en compte per les dues properes sessions ja que consisteixen en realitzar alguna activitat, taller a desenvolupar amb ells. 

Per acabar amb aquesta sessió, la directora ens va explicar breument el caràcter propi del centre ocupacional i també ens va donar la plena llibertat per conèixer les instal·lacions per compte propi (quina confiança va tenir en nosaltres!). 

En el centre vam veure com hi havia diferents plafons indicatius per saber quin temps fa, el menú de dinar, els aniversaris, els encarregats, etc. Aquests estaven penjats pel passadís i per altres sales com el menjador, el taller, a l'aula d'informàtica, la sala de psicomotricitat, entre altres espais. Alguns de nosaltres hem treballat aquests plafons en alguns mòduls i veure'ls allà ens va fer il·lusió. 

Des de l'escola, volem agrair la dedicació i l'atenció que vam rebre per part de la directora, de la resta de professionals i dels propis usuaris. Gràcies un cop més per donar-nos aquesta oportunitat d'aprenentatge!

Alumnes del CFGM d'Atenció a Persones en Situació de Dependència i CFGS d'Integració Social

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada